Mayfield Barn

Long Crendon, Buckinghamshire

PROJECT TYPE: Principal Contractor

ARCHITECTURE: HollandGreen

INTERIOR DESIGN: Last Interior Design

OVERVIEW: Situated in fields just outside the village of Long Crendon, with endless views across the Oxfordshire and Buckinghamshire countryside, the overall objective was to create a unique, client specified family home with the lowest possible carbon footprint.

The main glazed face is triple glazed with a canopy positioned to offering shade in the summer and allowing solar gain in the winter. A bio-efficient waste system, air source heat pump, EV charging point and low carbon internal fit-out by Barr Kitchens and Barr Joinery (using ultra-low formaldehyde MDF and high-grade ply, thus serving to minimise manufacturing greenhouse gas emissions) are a few of the extensive list of considerations which made Mayfield Barn a truly outstanding eco-build.

Do you have a similar project to discuss?

Email us
Explore our recent projects